WINTEREDITIE 2019

VERSTIL EN VERLANG ❄️💜✨

In de winter trekt  de natuur zich terug. Verstilt. Althans dat lijkt zo aan de buitenkant. Als je verder kijkt dan is onder dat stille oppervlak alles volop in beweging. Alles wordt klaar gemaakt om strakjes in de lente in overvloed te kunnen manifesteren. De connectie wordt gemaakt met het innerlijk verlangen, de blauwdruk. 

We zijn de dag gestart met yin yoga waarbij connectie werd gemaakt met het element water. Het element water wordt in ons lichaam gereguleerd door onze nieren. De nier-energie heeft extra aandacht gekregen en is gevoed. Een prachtige visualisatie heeft ons vervolgens meegenomen naar de stromen van de zee, helemaal terug naar onze kern. Van daaruit zijn we gaan stromen als het water, vloeiend, krachtig met helderheid en puurheid. De ochtend hebben we afgesloten met het vastleggen van alle inzichten die opkwamen tijdens de visualisatie en energie die loskwam door de yoga.

Een heerlijke winterlunch werd geserveerd door Oerwoud. Een overheerlijke linzensoep, gecarameliseerde aubergines, prachtige lauwwarme quinoa salade met zwarte bonen en natuurlijk de befaamde en geliefde brooddipjes zorgde voor een versterking van onze nier-energie.

De middag zijn we gestart met de parabel van het zaadje. Het moraal van dit verhaal is dat als je je niet laat beteugelen door wat anderen vinden, je absoluut de mooiste, beste versie van jezelf kan worden. Net als een eikeltje dat uitgroeit tot een prachtige eikenboom als hij in staat is om zijn velletje van zich af te schudden.

Daarna hebben we de kracht van ons eigen zaadje nog meer gevoed met de power van kundalini yoga. Deze kracht en innerlijke connectie was zeker nodig voor het laatste deel van het middagprogramma. Startend met een krachtige ademhaling waarin je contact maakte met de magische plek in jezelf. Daarna hebben we letterlijk de kou omarmt door onszelf door de kou te laten omarmen. Een ijsbad als toetje. Fantastisch om te zien hoe iedereen met zijn eigen focus en power zich helemaal kon overgeven aan de kracht van het water en de kou.

Het was weer een zeer geslaagde dag met allemaal mooie stralende gezichten. De VONKjes branden hevig!! ❄️💜✨☃️ Let’s VONK!

Natuurlijk was er alweer de 3e editie van het VONK-boekje, een -door de volle maan opgeladen-bergkristal en een growing paper om je zaadjes te laten ontkiemen als bedankje om thuis verder te vonken.

Tot de volgende keer!

Deel met iedereen die jij zo’n dag van persoonlijke ontwikkeling en groei gunt.