Homemade nutella

HOMEMADE NUTELLA

Binnen de 8 energie elementen in het 2VONK! Octogram (lees het hier nog eens na), neemt voeding een belangrijke plek in. Pure eerlijke voeding is cruciaal voor het opbouwen en onderhouden van je weerstand en voor het verrichten van de activiteiten waar je van houdt. Daarom een recept waar wij dol op zijn: eigen gemaakte Nutella! 

Er gaat echt helemaal niets boven eigen gemaakte Nutella. Wist je dat Nutella uit Italië komt? Het komt uit een van de mooiste streken van het land namelijk uit Piëmonte. Piëmonte betekent; aan de voet van de berg. Deze streek ligt dan ook prachtig, heerlijk beschut aan de zuidkant van de Alpen. Je kent de streek misschien wel van de Koning van de wijnen, de Barolo, of van de overheerlijke en wereldberoemde truffels.

Of…… van Nutella! Eigenlijk is alles uit deze streek verrukkelijk en sowieso de moeite waard van een bezoek.Doe mee met de 5 weken voedingschallenge!

Het geheim

Nutella wordt gemaakt van hazelnootjes. Deze zomer hadden wij het genoegen om een paar hazelnootjes uit Piëmonte te kunnen gebruiken voor de homemade Nutella, dat was bellissimo! Ook de gewone ‘witte’ hazelnootjes van de markt doen het goed hoor. 

Wat ons betreft zit het geheim van de lekkerste homemade Nutella in mooie ingrediënten en een beetje geduld. Je komt vaak recepten tegen waar heel veel suiker wordt toegevoegd of waar gesmolten chocolade wordt toegevoegd. Dat is helemaal niet nodig! NIET NODIG!!

Het geheim is: licht roosteren van de nootjes in de oven én het lekker lang laten draaien van de keukenmachine. Je zult dan ook merken dat je bijna geen rauwe cacao nodig hebt om die overheerlijke Nutella smaak te krijgen want die komt namelijk van de hazelnoten en niet van de choco!


Doe mee met de 5 weken voedingschallenge!

Het maken van de lekkernij

De ingrediënten

 • 250 gram hazelnoten
 • 1 kleine eetlepel rauwe cacaopoeder
 • Snufje zout
 • Liefde en geduld❤️

Hoe te maken?
Verwarm je oven voor op 160 graden.

 • Rooster de hazelnootjes licht in ongeveer 10 minuten of totdat ze lekker een beetje gaan glimmen want dan komen de lekkere smaken vrij. Let op! Ze mogen niet bruin/zwart worden.
 • Doe de geroosterde hazelnootjes in de keukenmachine en zet hem aan. Laat gewoon lekker draaien. Neem hier rustig de tijd voor; geduld wordt hier beloond met een lekkere consistentie.
 • Als de hazelnootjes helemaal fijn zijn en smeuïg doe dan pas het rauwe cacaopoeder erbij, het snufje zout.
 • Laat alles nog lekker doordraaien totdat het heerlijke lekkere pasta is geworden. Jouw eigen gemaakte Nutella!! Daar kan echt niets tegenop.

Ps: mocht je geen keukenmachine hebben, het kan ook in een blender en het kan natuurlijk ook met de staafmixer. Laat je daardoor niet weerhouden om het te maken.

Ps2: mochten er te weinig oliën zijn vrijgekomen in het proces waardoor de pasta droog blijft dan kan je aan het einde van het proces nog wat (noten)olie naar keuze toevoegen.

NOTEN WEETJES

 • Als je de noten een nachtje laat weken worden de vetten en de eiwitten uit de noten makkelijker verteerbaar. 
 • Het licht roosteren van de noten maakt ze ook makkelijker verteerbaar.
 • Noten zijn rijk aan eiwitten en vetten, dit zijn essentiële voedingsstoffen. Noten mogen daarom niet ontbreken in je voedingspatroon.
 • Noten zijn rijk aan vitaminen (vooral vitamine E), mineralen, aminozuren en koolhydraten. 
 • Ze bevatten ‘the spark of life’, ze dragen direct bij aan je vitaliteit! Noten bevatten namelijk alle kracht van de boom of plant waar ze vandaan komen. Eigenlijk zijn het kleine kracht bommetjes want uit 1 klein hazelnootje kan een hele hazelnotenstruik groeien. En wat te denken van een walnoot, een eikel of een beukennootje……….


Ik doe mee en wil meer weten over de kracht van mijn voeding!✨

HET 2VONK! ENERGIE OCTOGRAM

Voeding is 1 van de 8 elementen die wij bij 2VONK! hebben geïdentificeerd als echte energiegevers. Naast voeding dragen de volgende elementen ook bij aan jouw 100% VONK!: Bewegen, Mindset, Ademhaling, Slaap, Contact met de natuur, Koude exposure en Doelen stellen. Stay strong, stay healthy, stay happy! Let’s VONK!

Wil je meer lezen over de 8 elementen, lees dan deze blog over met leuke tips over voeding. Voeding: jouw energiebooster!

Wij zijn Marieke en Alexandra en wij delen de passie om mensen te inspireren en de magie van de universele energie te laten ervaren.

Geef een reactie