8 tips voor meer energie (ook tijdens Corona)

ZORG GOED VOOR JEZELF!

Nederland vertraagd. De natuur laat zich gelden. Het corona-virus zoekt zijn weg en vindt de ruimte om zich te vermenigvuldigen. Met alle gevolgen van dien voor ons allemaal. Op je werk ben je niet welkom, sportclubs sluiten de deuren, scholen gaan dicht, mooie evenementen worden gecanceld (zo ook onze eigen VONK-dag), je kan niet meer zomaar op bezoek bij familie en vrienden én over veel dingen die je normaal uit gewoonte doet, word je gedwongen om er bewust over na te denken. 

Je kan je machteloos en boos voelen, je kan helemaal in de vecht stand gaan maar je kan ook meegaan in de vertraging en jezelf wat extra tijd gunnen. Tijd om even goed voor jezelf en je gezin te zorgen. Vanuit de 8 Energie-elementen van 2VONK! kan je zelf aan de slag om goed voor jezelf te zorgen, om je weerstand te verhogen.  Daarom hebben wij 8 tips voor het vergroten van jouw VONK, van jouw weerstand, van jouw energieniveau om je te wapenen tegen het coronavirus! Let’s VONK!✨

PER ENERGIE ELEMENT EEN TIP OM JE WEERSTAND TE VERBETEREN

Veel mensen zijn nu thuis aan het werk, je beweegt dan waarschijnlijk minder dan dat je zou doen op kantoor. Met de lock-down van bijna alle sportscholen, yogascholen en het cancellen van voetbal-, hockey- en tennistrainingen wordt het je niet al te makkelijk gemaakt om te bewegen. Stap op de fiets, laat je denkbeeldige hond uit of loop een rondje hard. Ook kun je uiteraard zelf thuis een yoga of sportlesje doen. En nog leuker…….. dans eens je kamer rond (dat doe je meestal niet op kantoor ;-)!

Met alles wat nu gebeurt wordt een beroep gedaan op je mentale veerkracht. Probeer wat vaker “om te denken” komende weken. In plaats van te denken wat je nu allemaal niet kunt doen, denk vooral eens wat er nu wél mogelijk is. We hebben geen controle over de huidige situatie. Waar we wél controle over hebben is hoe we zelf met deze situatie omgaan. De kracht van mindset, ga er eens mee experimenteren!

Ademhalen is iets vanzelfsprekend, je hoeft er niet over na te denken. Het mooie is als je er wel over nadenkt, je je ademhaling kan gebruiken om je energieker of juist rustiger te voelen. 

Ga eens rustig zitten en neem 5 minuten de tijd om rustig in te ademen, uit te ademen en dan even een pauze in te lassen voordat je weer gaat inademen. Observeer wat dit met je doet. Je brengt je lichaam in balans.

Als je op zoek bent naar een fijne begeleide ademhalingsoefening die je helpt je immuunsysteem te boosten dan kan je die hiernaast vinden in het Soundcloud bestand. Fijn voor deze oefening is om ontspannen te gaan liggen. 

Iedereen weet dat voldoende groenten en fruit je helpt om je weerstand te verhogen. Zeker nu met het virus in het land is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een goede multivitamine kan je helpen maar dit heerlijke drankje geeft je een boost aan het begin van je dag. 

Wat heb je nodig? Een citroen (het liefst bio), een stuk gemberwortel, een stuk kurkumawortel (of poeder), cayennepeper en 400 milliliter water (het liefst gezuiverd). Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Laat draaien totdat het water licht geel kleurt, haal door de zeef en proost!! Jouw booster is klaar.

Tijdens de voedingschallenge 2020 krijg je 5 weken lang tips, tricks, lekkere  recepten.

Slaap is je belangrijkste herstel moment, zowel fysiek als mentaal. Gemiddeld hebben volwassenen tussen de 6,5 en 8,5 uur slaap nodig. Om je weerstand te verhogen helpt het je om niet te laat te eten en voor 23.00u naar bed te gaan. Zo krijgt je lever de rust die nodig is om afvalstoffen te verdrijven uit je lichaam.

Contact met de natuur zorgt dat je meer energie krijgt en een ontspannen gevoel. Dus als je de mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan, doe het! Laat de kinderen lekker uitrazen en geniet zelf van iedere in- en uitademing. En………. zet je telefoon lekker op vliegtuigstand of laat hem gewoon thuis.

Jezelf blootstellen aan een koude douche is als een soort APK voor je lichaam. Je verbetert je weerstand en je verhoogt je immuniteit o.a. door de aanmaak van witte bloedcellen. Ook verbetert het je vermogen om met stress om te gaan. Start bij je eerst volgende douchebeurt met koud afspoelen! Adem diep in en terwijl je uitademt draai je de knop naar koud! Succes!

Doelen stellen geeft energie en draagt bij aan het richten van je tijd en energie. Ook als je nu vooral thuis aan het werk bent, stel doelen en formuleer concrete acties. Wat wil je af maken, wanneer ga je een lekker theetje of koffietje maken, wanneer ga je naar buiten om te ontspannen. Gebruik eventueel je timer op je telefoon om de tijd te bewaken.

HET OCTOGRAM

Centraal in het 2VONK! Octogram staat ons bewustzijn. We hebben bewustzijn nodig om aan de juiste knoppen te draaien. De kracht van jouw VONK hangt nauw samen met het maken van bewuste keuzes: wat wil je graag doen in je leven? En heb je daar de energie, tijd en vaardigheden voor?

Het 2VONK! Octogram omvat essentiële elementen die jou kunnen ondersteunen in het volledig benutten van je potentieel. Er is geen lat. Geen verwachting. Alleen je eigen verlangen. Vanuit dat verlangen mag jij stralen, mag jij VONK-en.

Het is geen toeval dat het 8 elementen zijn. Als we al deze elementen met elkaar verbinden ontstaat een achthoek oftewel een Octagon en ook een achtpuntige ster, een Octogram. Zowel een octogram als een octagon heeft mooie diepere symbolische betekenis.

Een octogram drukt de wet van “oorzaak en gevolg” uit. Het gaat ervan uit dat dingen gebeuren voor een reden. Dit wordt ook wel karma genoemd waarbij oorzaak en gevolg onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Dit betekent dat je op een bepaald moment kan oogsten wat je eerder gezaaid hebt. Een octagon staat voor vernieuwing en transitie. Deze twee gecombineerd is precies wat de 2VONK! aanpak voor jouw kan betekenen.

2020 is het jaar voor jou, van jouw VONK!

We nodigen je uit om de kracht van al deze elementen niet alleen met deze 8 tips te ervaren maar hier meer mee te doen. Komend jaar nemen wij je mee in deze 8 bouwstenen om te komen tot ‘Jouw 100%’. Iedere 6 weken komt een ander element aan de orde. We doen dit o.a. aan de hand van leuke challenges en blogs. 

Nieuwsgierig naar de 8 elementen en wat deze voor jou kunnen betekenen? Meld je dan nu aan voor de verdieping in het eerste element.  

 

Deel dit met iedereen die wat extra energie kan gebruiken.

Wij zijn Marieke en Alexandra en wij delen de passie om mensen te inspireren en de magie van de universele energie te laten ervaren.

Geef een reactie