NAZOMER EDITIE 2020

NAZOMER TIJD VAN ZOET

Deze editie van de VONK-dag was op zaterdag 26 september 2020. Deze dag stond in het teken van ‘ZOET’. De unieke energie van onze zon die gedurende de zomer wordt opgeslagen in groenten en fruit bereiken het toppunt van zoetheid in deze tijd van het jaar. Klaar om te oogsten.

Let’s VONK!🍇🧡🍑

De elementen van de dag

Op deze zonnige nazomerse dag kwamen de unieke elementen van yoga, bewustzijnsleer, vitaliteit, voedingsleer en traditionele Chinese geneeskunde samen. De zoetheid in je leven toelaten, durven genieten en echt contact maken met je fysieke lichaam waren thema’s die gedurende de dag terug kwamen.

De ontvangst op landgoed Bleijendijk was wederom met heerlijke homemade lekkernijen, slow coffee en lekkere yogi thee. Alles passend bij deze tijd van het jaar. Het programma startte met een mooie visualisatie waardoor echt contact werd gemaakt met het lichaam, de aarde, de sensualiteit en de kundalini die als sluimerende energie in ons bekken ligt opgeslagen. Om de energie en de verbinding met de natuur te ervaren hebben we even lekker op blote voeten door het gras gewandeld. Na een korte break was er tijd voor een ‘zoete’ yoga-sessie. Een mooie combinatie van yin yoga en vinyasaflow yoga zorgde voor een nog dieper verbonden gevoel.

De muziek die in savasana werd gedraaid maakte indruk. Hiernaast vind je de link naar de muziek. Vergeet niet om hem meteen aan je favoriete playlist toe te voegen.

Lunch & breathwalk

Hierna was het tijd voor een heerlijke vegetarische lunch met zoete accenten. Dit keer was de lunch verzorgd door Créme uit Den Bosch. Een pompoensoep, een happy buddha bowl en een wrap met bloemkool waren de hoofdingrediënten. De kleuren oranje, goud en geel kwamen mooi terug in de gerechten en de smaak ‘zoet’ was duidelijk aanwezig. 

Het weer was prachtig. Na de lunch hebben we een breathwalk gemaakt door het prachtige bos.  Door heel bewust je beweging en je ademhaling te synchroniseren, kun je bewust contact maken met jezelf en de energie van de aarde letterlijk voelen. Door eerst te focussen en naar binnen te keren en daarna bewust alles los te laten, stonden onze zintuigen daarna volledig open.

Na een lekkere kop thee en een overheerlijke home-made bonbon van zoete dadel met sinaasappel was het tijd om de sensualiteit te laten stromen. Let’s dance!! 

Het dansen startten we met een heerlijk liedje van Maggie Clifford. Hiernaast vind je het liedje, voeg het snel toe aan je favoriete playlist. 

AUM bad en nog meer proeven van de zoetheid van het leven

Nadat iedereen even lekker helemaal uit zijn dak is gegaan was het tijd om de rust weer te laten keren. Iedereen heeft de kracht van een ‘AUM’ bad mogen ervaren. In een cirkel ontstaat sowieso altijd hele mooie energie maar door er extra vibraties aan toe te voegen door middel van geluid is de kracht ongekend. De reacties waren verbluffend. Energie begon te stromen, wauw 🙏🏽✨.

Voordat we naar de borrel gingen was er nog een kleine proeverij. Een proeverij met oranje groenten en fruit, rauw en gegrild, honing, amazake, suiker en abrikozenjam (zelfgemaakt). Zo konden we mooi de zoetheid van de verschillende natuurlijke producten proeven. 

Heb je deze mooie VONK-dag gemist of wil je nog een keer een VONK-dag ervaren? Op zaterdag 28 november staat de wintereditie gepland. Daar kan ook jij bij zijn! 

Meld je aan via onderstaande link.

"VERANDERING IN ALLE DINGEN IS ZOET"
-Aristoteles-