Mystiek water

Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde kennen we 5 elementen. Bij de winter hoort het element WATER. Water brengt dingen in beweging en verandert continue. Het verandert van richting en van vorm. Zelf bestaan we voor een heel groot deel (ongeveer 70%) uit water. Hoe mooi is het dat we invloed kunnen uitoefenen op dat water…. 

Ontdek de mystiek van water in deze blog.

Water heeft een geheugen

Masaru Emoto is een Japans wetenschapper. Emoto heeft in zijn leven onderzoek gedaan naar de energetische eigenschappen van water. Hij nam waar dat muziek en gedachten water kan beïnvloeden. Hij ontdekte dat waterkristallen na het blootstellen aan positieve gedachten, mantra’s of muziek van Mozart (en de Beatles 😉) prachtige vormen hadden. Deze waterkristallen waren perfect symmetrisch, bijna buitenaards. Water blijkt frequenties over te kunnen nemen. Hierdoor lijkt water een soort gevoel te hebben en ‘dingen’ te onthouden. Water heeft een geheugen.

Als je water dus bestookt met negatieve gedachten, woede, boosheid en heavy metal muziek dan laten de waterkristallen verminkingen zien. Dan zijn ze ineens niet meer mooi symmetrisch en hebben ze ineens geen mooie vormen meer.

Ook de energie en informatie van bergkristallen en andere edelstenen kan worden doorgegeven aan water. Voeg een bergkristal, rozenkwarts of amethist toe aan je flesje drinkwater voor extra energie en zuiverheid.

Bekijk het werk van Masaru Emoto en verwonder je over de mystiek van water? Kijk eens naar het volgende filmpje op https://youtu.be/tAvzsjcBtx8

“WATER ACTS FROM NON-ACTION”

De kwaliteiten van water

Naast het hebben van een geheugen heeft water veel verschillende kwaliteiten.

  • Het beweegt vrij en vloeiend.
  • Het stroomt altijd naar beneden, zoekend naar het laagste punt.
  • Het heeft geen vaste vorm.
  • Het heeft geen kleur.

Water wordt ingedamd door de oevers van het land. Maar in combinatie met tijd is het ijzersterk en door geduld en veelvuldige herhaling kan water de aarde vormen. We zouden water als onze leermeester kunnen zien: meegaand en toch in staat om te overwinnen.

Hetzelfde geldt voor onze gedachtes en emoties.

Net als golven van de oceaan komen gedachtes op en ebben ze weer weg. Altijd in beweging. We kunnen ze niet stilzetten. Als we ons echter bewust zijn van onze gedachten en emoties, kunnen we ze wel richting geven. We kunnen ze beïnvloeden, net als water, en hiermee ons gedrag en onze gewoontes sturen.

In andere woorden: het gaat er om welke keuze we maken.

Kun je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen mind? Elke gedachte heeft een positieve of een negatieve invloed op je gevoel van welbevinden. Jij kunt je mind voeden, voed jezelf met positieve woorden, mooie muziek en ervaar de verandering net als het water. Vanuit je innerlijke kracht kun je jezelf tot een hoger bewustzijn brengen. 

Durf je mee te laten voeren door je innerlijke verlangens, je essentie: durf te dromen!

 

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig hoe je in contact komt met jouw innerlijke kracht, met jouw VONK?

Meld je aan voor de VONK-wintereditie op zaterdag 30 november.

www.2vonk.nl

 

Deel deze tips en tricks met iedereen die wat extra energie kan gebruiken.

Ik lees graag als eerste de nieuwe blog van 2 VONK.

Geef een reactie