Midzomernacht: start van jouw zomer!

MIDZOMERNACHT: START VAN JOUW ZOMER!

De zon als middelpunt


Iedere dag komt de zon op en gaat de zon onder. Een nieuwe start. Iedere dag kunnen wij ons innerlijke vuur vernieuwen. Naast de cyclus van de dag kennen we een aantal bijzondere kruispunten in het jaar waarop we ons kunnen verbinden met de cyclus van de zon, de Solar Vinyasa. De summer solstice, de zomer zonnewende, de mid-zomernacht, is het moment in het jaar waar de zon op haar hoogtepunt is. De dag waarop wij op het noordelijk halfrond het langst van de energie van de zon kunnen genieten

Onze zon is de basis van onze energie, de goddelijke bron van onze levensenergie, onze prana, onze chi, onze ki. De bron waardoor alles kan en mag groeien, waardoor onze zuurstof ontstaat, waardoor alles letterlijk energie krijgt. 

Cyclus

Als je uitgaat van de cyclus van de zon en stilstaat bij de energie van de zon is het eigenlijk best raar dat voor ons de zomer start op 21 juni. De summer solstice is de dag waarop de zon het meest van zijn energie geeft, eigenlijk dus het hoogtepunt. Het is de dag in het jaar die het meest yang is. ☯️ In de filosofie van de Traditional Chinese Medicine is dit de dag van de grote Yang. De absolute yang in het element vuur. Vanaf 5 mei bouwt de zomer energie zich op met als 21 juni het absolute hoogtepunt waarna het weer afbouwt naar 7 augustus. Dus je zou kunnen zeggen dat de periode tussen 5 mei en 7 augustus de zomer is.

And still, after all this time, the Sun has never said to the Earth, You owe me.
Look what happens with love like that, it lights up the sky!

Of je nu uitgaat van de meteorologische of energetische zomer het is sowieso goed om je patronen aan te passen aan het seizoen. Omdat alles om je heen al heel veel ‘yang’ is, veel warmte en licht kent kan een aangepast eetpatroon zorgen voor het optimaliseren van jouw VONK, van jouw energie. Verkoelende voeding, lekker chillen in de schaduw, flaneren over de boulevard helpt je om vol te kunnen genieten van spontane vreugde dansjes, van relaxte borrels in de avondzon en een intens midzomernacht feestje.

Geniet van alle moois dat deze zomer je brengt. Laat jezelf zien!

Let’s Vonk!! ❤️☀️🔥✨ 

 
Please share this

Geef een reactie