Lentesoep

Proef de lente!! Een heerlijk recept dat makkelijk te maken is. Alle smaken van de lente komen samen. De frisheid van de komkommer, de zachte textuur van de avocado, de pit vanuit de koriander en knoflook en de lekkere twist door de munt.

Perfecte voeding voor de lente is groen en licht verteerbaar. Onze lever houdt van lekkere groene groenten zoals komkommer, broccoli, waterkers, courgette, venkel en avocado (alhoewel dat eigenlijk een fruitje is). In de lente is het ook goed om je eten weer wat meer ‘rauw’ of licht gestoomd te eten. 

Groen is de kleur die bij de lente hoort. Bijna alle ingrediënten van deze heerlijke soep zijn groen. Geniet van het maken van het gerecht en zeker van het eten, samen met vrienden en familie. Vier de lente!

Ingrediënten 

  • 2 avocado’s
  • 2 komkommers
  • 1 courgette
  • 2 citroenen
  • 1 lepel yoghurt
  • 1 teentje knoflook 
 
  • 1 handje gesneden koriander
  • 1 handje munt
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Hoe te maken?

Het is een super simpel recept.

  1. Snijd de  avocado’s, de courgette en de komkommer  in stukken.
  2. Blender de groenten in de keukenmachine of in de blender.
  3. Voeg tijdens het draaien: het sap van de citroenen, het uitgeknepen knoflookteentje, de fijn gesneden koriander, de fijn gesneden munt (houdt nog wat achter voor de garnering) en de olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Laat de keukenmachine of blender lekker draaien totdat het een fluweelzacht geheel is geworden.
  5. Voeg eventueel nog wat water toe om de soep meer vloeibaar te maken.
  6. Verhit wat olijfolie in een pannetje en rooster het amandelschaafsel

Extra liefde toevoegen: Meng de yoghurt met wat fijn gesneden munt en zout en peper.

Serveer de soep met de geroosterde amandelschaafsel, de opgeklopte yoghurt en een scheutje olie.

Eet er lekker wat (spelt)brood of crackers bij.

Ontwaak jezelf en geniet van de lente! Salute! 🍷🍷

Ook lekker met ......

Je kan in de recept heel makkelijk variëren met kruiden die je in de tuin hebt staan. Maar probeer ook eens wat jonge erwtjes toe te voegen als extra garnering of gebruik in plaats van de courgette een keertje venkel. 

Probeer lekker uit!!

Geef een reactie