Lente inspiratie

CHAOS & ENERGIE

Herken je dat gevoel dat je energie hebt om allemaal nieuwe dingen te ondernemen en tegelijkertijd niet weet waar je wilt beginnen? Voordat je gestart bent met het ene, heb je je alweer volledig op iets anders gestort. Dat past precies bij deze tijd van het jaar; deze chaos en energie horen bij de lente! 

  • T-shirt aan, of nee toch een trui nodig. 
  • Wel zin om te gaan hardlopen, oh nee toch eerst even dit opruimen. 
  • Met de fiets naar het werk, oh wacht, toch maar de auto. 
  • Wel of geen jas mee?
  • Ja, leuk, ook heel leuk, en ja, nog leuker… en al snel heb je iets te enthousiast je week gepland…

De lente zorgt ervoor dat er veel energie vrij komt: bij jou én in de natuur. Dat versterkt elkaar. Het is weer langer licht, het lentezonnetje doet z’n best, en de bloesem straalt je tegemoet: dat geeft energie! Tegelijkertijd zijn we nog maar half wakker uit onze winterslaap, en dat kan zorgen voor een stroom aan ongekanaliseerde energie en dus… chaos.

lente inspiratie

Je begint ergens aan, denkt aan iets anders, bent afgeleid en iets anders komt alweer op je pad.

Herkenbaar? 

UNLEASH YOUR TRUE SELF

Het is tijd om wakker te worden. De winterslaap heeft lang genoeg geduurd. De lente is officieel begonnen. De seizoenen komen en gaan volgens een bepaald patroon. De wisselingen in temperatuur en de bijbehorende veranderingen in de natuur gebeuren met een reden. Beweeg jij mee met het seizoen?

De lente is een periode van ontwaken. Na een tijd van rust en verstilling in de winter, is het weer tijd om naar buiten keren. 

De lente is een tijd van groeien en bloeien. In de winter bereiden zaadjes zich voor om te mogen ontkiemen. Zo gaat het in de natuur, en ook in jouw interne natuur. In de winter was er rust om naar binnen te keren en hebben je verlangens kunnen broeien. Nu is het tijd om die ook daadwerkelijk te laten groeien!

De grote voorjaarsschoonmaak

Een wel bekend fenomeen: alle kastjes op zijn kop en lekker alles schoon soppen. Een logische tussenstap om van een periode binnen en intern naar buiten te keren. We zorgen soms vaak beter voor ons huis dan voor ons eigen lichaam & geest. Om helemaal fris te kunnen ontwaken en volledig tot bloei te kunnen komen is het goed om je lichaam te “reinigen”. In de winter sla je veel afvalstoffen op in je lichaam en deze heb je nu niet meer nodig.

Het begin van de lente is een perfecte periode voor een zogenoemde “detox”. Nee, niet om af te vallen voor de zomerkleren: om je lichaam & mind klaar te maken om volledig tot bloei te komen.

ONTWAAK EN LAAT JEZELF ZIEN!

Deel deze inspiratie!

Ik lees graag als eerste de nieuwe blog van 2 VONK.

Geef een reactie