LENTE-EDITIE

UNLEASH YOUR TRUE SELF

ONTWAAK GROEI BLOEI

ONTWAAK GROEI BLOEI

Voor het eerst een VONK-dag op een woensdag: et zonnetje schijnt en vanaf het begin beloofd het een mooie dag te worden. De deelnemers zijn allemaal vroeg aanwezig en we starten met een lekkere kop thee en zelfgemaakte ‘gezonde’ zoetjes. Geheel in het thema van de dag, zijn ook de zoetjes afgestemd op de lente: de kleur is groen en het eten is licht en fris. Zo is er een lente variatie van de  “bliss balls” en… een avocado taart. Dit klinkt wellicht bijzonder en niet direct iedereen kijkt direct enthousiast bij de toelichting op de taart. Gelukkig durven de meeste deelnemers het aan om de taart te proeven en al snel zien we vrolijke gezichten en een blik van “hier wil ik meer van”. 

Los van de zoetjes hebben we ook gedurende de rest van de dag aandacht besteedt aan voeding die past bij de lente. De lunch was wederom verzorgt door Oerwoud: volledig plantaardig, super groen en indrukwekkende smaaksensaties. Een heerlijke soep met tuinbonen en spinazie.

Een mooie asperges salade, geroosterde venkel, en heerlijke dipjes met brood en zelfgemaakte (lijnzaad)crackers. Met verse kruiden versieren we de lunch: zevenblad, netels en koriander. 

Later op de dag drinken we verse Moringa thee. De Moringa staat bekend als “ wonderboom” , onder andere omdat je alles van de boom kunt eten: de bloemen, blaadjes, en zelfs de schors, én omdat Moringa hoge voedingswaarden bezit. De bladeren van de Moringa zitten vol vitamines, mineralen, ijzer, magnesium, zink, eiwitten en vezels.

Uiteraard hebben we ook een lekker vers groen sapje gedronken. Een van de favorieten uit de VONK lente detox met venkel, ananas, en limoen.

Los van voeding is adem een belangrijke bron van energie. Gedurende de dag hebben we verschillende yoga vormen gedaan en hebben we onze VONK gevoed met nieuwe levensenergie. We zijn gestart met ontwaken, om vervolgens te kunnen groeien en uiteindelijk volledig te bloeien. De dag vloog voorbij: we hebben bewogen, gecreëerd, spelletjes gedaan, gelachen en er was ruimte voor bewustwording en het loslaten en laten stromen van emoties.

De lente-editie was de laatste van een volledige reeks van seizoenen: in 2018 zijn we gestart met de VONK zomer-editie en na succesvolle herfst- en winteredities, kijken we nu ook voldaan terug op de lente-editie van de VONK-dag.

Deel deze link met iedereen die jij ook zo’n dag van persoonlijke groei en ontwikkeling gunt