INDIAN SUMMER EDITIE 2019

NAZOMER: TIJD OM TE AARDen

Deze editie van de VONK-dag was op zaterdag 21 september. De dag van de herfst equinox en staat in het teken van ‘aarden’ en ‘centreren’.

Let’s VONK!🔥☀️❤️

Op deze zonnige nazomerse dag kwamen de unieke elementen van yoga, bewustzijnsleer, vitaliteit, voedingsleer en traditional Chinese medicine samen. Thuiskomen, aarden, dichtbij de aarde blijven, echt contact maken met je fysieke lichaam waren thema’s die gedurende de dag terug kwamen.

De ontvangst op landgoed Bleijendijk was wederom met heerlijke homemade lekkernijen, slow coffee en lekkere yogi thee. Alles passend bij deze tijd van het jaar. Het programma startte met een diepgaande visualisatie waardoor echt contact werd gemaakt met het lichaam, de aarde en de sluimerende potentiele energie die in ons huist. Na een korte break was er tijd voor een aardse yoga-sessie. Een mooie combinatie van yin yoga en vinyasaflow yoga zorgde ervoor dat de diepere connectie met het lichaam en de aarde tot stand kwam. Vooral de cartoon cactus houding🌵 viel goed in de smaak.

Hierna was het tijd voor een heerlijke lunch verzorgd door Oerwoud. Een kokos maïssoep, een gegrilde pompoen salade en een salade van mung-bonen en kiemen met olijven tofu waren de hoofdingrediënten. De tapenade van artisjok met tijm was ook echt een topper. 

Toen was het echt tijd om letterlijk met de handen in de aarde te gaan….. nou eigenlijk was het klei. De opdracht was om met een groot stuk aardse klei aan de slag te gaan. Prachtige creaties worden gemaakt door de deelnemers. Deze creaties werden vanzelfsprekend mee naar huis genomen.

Omdat het weer prachtig was was er een buiten sessie na het kleien. Een breathwalk door het veld waar normaal de ossen staan. De energie van de aarde letterlijk voelen door er bewust over te lopen. Om bewust je beweging met je ademhaling te synchroniseren en op die manier met volledige aandacht je lichaam voor te bewegen.

Afsluitend werd er nog een krachtige reiki cirkel gemaakt waarbij de aandacht volledig gericht was op het onderste deel van het lichaam, onze root-chakra. Prachtig om die stromende energie te mogen ervaren.

De borrel om lekker na te kletsen kon buiten worden gehouden in de laatste heerlijke warme zonnestralen van deze prachtige intense Indian Summer dag. De dag van de herfst-equinox. De dag waarop de dag en de nacht even lang zijn, het moment waarop we weer richting de winter energie gaan.

Heb je deze mooie VONK-dag gemist, op zaterdag 30 november staat de wintereditie gepland. Daar kan ook jij bij zijn! Meld je aan via onderstaande link.

THERE IS NOTHING WHICH HEAVEN DOES NOT COVER AND NOTHING WHICH EARTH DOES NOT SUSTAIN

Op de zonnige zaterdag van 21 september heb ik deelgenomen aan de Vonk dag die helemaal in het teken stond van ‘Aarden’. De dag werd georganiseerd op landgoed Bleijendijk in Vught, een adembenemend stiltegebied met bos, lanen en biologische landbouw waar de Essche stroom doorheen meandert. Marieke en Alexandra hadden het programma met veel zorg vormgegeven en stelde de deelnemers in staat deze dag helemaal tot zichzelf te komen. Het programma bestond uit verschillende sessies van mediatatie en yoga (Yin, Vinyasa en Kundalini). Er werd aandacht besteed aan voedingsleer en seizoens-eten. En we speelden met Aarde(n) door onze creativiteit los te laten op natuurklei. Ik vond de breath-walk buiten een hoogtepunt. Alexandra leerde ons ook een prachtige oefening om de dag mee te beginnen die ik zeker wil integreren in mijn dagelijkse leven.
Marleen