HERFSTEDITIE 2018

Harvest 🍎🍇 let go 🍁🍂

GENIETEN EN LOSLATEN OM RUIMTE TE MAKEN

De VONK-dag herfsteditie was heerlijk! Genieten van alle mooie dingen die de zomer heeft voorgebracht. Daarvan heel bewust bewaren wat je nodig hebt om de winter in te gaan maar, misschien nog wel belangrijker, ook loslaten wat jou niet langer dient.

Marieke en Alexandra hebben deze dag met liefde verzorgd. Al bij aankomst begon het met heerlijke home-made lekkernijen. 

Het ochtendprogramma bestond uit een intieme yoga-sessie waarin adem, meditatie, yinyoga en vinyasaflow yoga op een intuïtieve manier zijn verweven. Lekker om helemaal tot jezelf te komen, tot jouw kern, jouw VONK. 

Na de heerlijke lunch van Oerwoud hebben we ons met een krachtige visualisatie oefening voorbereidt op het middagprogramma. Een wandeling in stilte naar een prachtige open plek op het landgoed. Genietend van het baden in het bos; Shinrin-yoku zoals de Japanners dat zo mooi noemen. De energie voelen en helemaal opzuigen in jezelf. 

Op blote voeten in het bos hebben we nog meer kunnen genieten van de extra kracht van de natuur. Op de terugweg naar de Koestal overpeinzend wat je los wil laten, wat je hier wil achterlaten. 

Terug in de Koestal wachtte een heerlijk speciaal herfsttheetje en een dadel met rozepeper en chocola. Daarna hebben we letterlijk losgelaten wat we niet meer nodig hebben. Zittend in een cirkel was er ruimte om onze mooie pure VONK te voelen en door te geven in een verwarmende reiki-cirkel. Tijdens de afsluitende borrel hebben we nog nagenoten en de intense mooie ervaringen van de dag met elkaar gedeeld.

Let’s celebrate life! Let’s VONK! 🍂🧡🔥✨

"In the process of letting go you will lose many things from the past, but you will find yourself."

“Wat heb ik genoten van Vonk. Echt even niks, even echte stilte horen, voelen dat het herfst is. In mijn best volle leven met een gezin, eigen bedrijf, familie, vrienden wat het gewoon heerlijk om even te connecten met mezelf en de natuur, om even stil te staan. Geen telefoon, maar yoga, geen haasten, maar rust. Marieke en Alexandra creëren een erg ontspannen sfeer waarin ze benadrukken dat niks hoeft, dat je er echt voor jezelf bent en dat het jouw dag is, en zo heb ik het ook ervaren. Ik ga zeker nog een keer en kan het iedereen aanraden, ik vond het ect bijzonder. Al is het alleen al voor de zalige lunch!”

“Het was een prettige, ontspannende dag. De herfstzon werkte goed mee. De docenten Alexandra en Marieke verstaan hun vak en zijn heel enthousiast”

“Heb deze dag heel bewust ervaren als een dag om tot rust te komen en na te denken over dingen die je te lang met je meezeult en goed kunt missen. Ondanks dat je met een groep bent is het toch echt een dag voor jezelf.”

“Wat een prachtige dag was dit! Met mooie rustige yoga oefeningen, visualisatie oefeningen, een stilte wandeling en nog veel meer. De hele dag wordt waanzinnig verzorgd door Alexandra en Marieke. Beiden heeft een open zachte houding waardoor je je op je gemak voelt. Je wordt geïnspireerd om uit je comfort zone te komen en nieuwe oefeningen te doen en dat is waarom zo’n dag als deze zo waardevol is. Heel veel dank dames.”

“Tussen al deze sterke, warme en bijzondere vrouwen een dag doorbrengen voelt als een warme deken in de herfst, helemaal met al die heerlijke koppen thee, koffie en fantastische lunch. Deze dag gun je jezelf en anderen. Een traktatie voor lichaam én geest.”