6 tips voor een energieke vonkende herfst!

De klok is weer verzet! Vallende bladeren, snel en langer donker, herfststormen en regen op komst.

Daarom is het belangrijk dat jij jouw energie kan vasthouden en de kracht van het herfstseizoen omarmt. Concreet betekent dat: vertragen en extra lief zijn voor jezelf! 

Beweeg mee met het ritme van de natuur. Het goede nieuws is, dat is makkelijker dan je denkt. Verruil de koude witte Chardonnay eens voor een verwarmende Barolo. Laat de koude salade staan en neem een lekker warm soepje.

Hier volgen een paar simpele tips om energiek de herfst met meer plezier door te komen.

Daar wordt toch iedereen blij van! 🍁🍂☀️🍄

Ga naar buiten

Ga zoveel mogelijk naar buiten. Geniet van de prachtige kleuren en geuren van de herfst. Zie hoe het bos veranderd, voel de frissere lucht op je huid. Dit is de tijd om te oogsten en de tijd om los te laten. Bij het korter worden van de dagen en het kouder worden van de lucht trekt de energie van de boom naar binnen en laat hij zijn bladeren vallen. 

Draag een sjaal

Dit klinkt onwijs betuttelend maar een sjaal om je nek beschermt je tegen de frisse herfst wind en kou. Je longen worden makkelijk beïnvloed door de droogte en de kou. Houd ze sterk want ze spelen een belangrijke rol in je immuunsysteem.

Maak soepen en stoofpotjes

De herfst komt met droogte en kou. Droge huid, gespleten nagels, broos haar. Maak daarom lekkere soepen, risotto’s en stoofpotjes. Ze verwarmen je van binnen en ze zorgen voor voldoende vocht. Gebruik je oven weer wat vaker en neem de tijd om te koken: slow down…… slow cooking.

Gun jezelf extra slaap

Een halfuurtje extra slaap bij het korter worden van de dagen helpt je om sterk te blijven en je energie op peil te houden. Beweeg mee met de natuur. Dit halfuurtje lijkt misschien niet veel maar de energie die je er overdag voor terug krijgt is onbetaalbaar. Je blijft sterker en loopt daardoor minder kans om ziek te worden. 

Drink een verwarmende kop thee

Een warme kop thee, gemaakt met verwarmende kruiden en specerijen zorgt enerzijds dat je voldoende vocht binnenkrijgt en anderzijds dat je je lichaam van binnenuit opwarmt. Varieer lekker met een stokje kaneel, een stokje zoethout, steranijs, kardemonpeulen, citroen en gember….. maak je eigen heerlijke thee en geniet!

Eet witte groenten en fruit

De herfst is het seizoen van witte groenten en fruit. Maak er lekkere gerechten mee en eet ze zoveel mogelijk. De herfst zorgt voor de nieuwe oogst en daar kunnen we van genieten. Denk bijvoorbeeld aan: peren, appels, druiven, walnoten, champignons, rijst, bloemkool, pastinaak en schorseneren. Maak er je eigen lekkere soepen en stoofpotjes van: proef de herfst!

Deel deze tips en tricks met iedereen die wat extra energie kan gebruiken.

Ik lees graag als eerste de nieuwe blog van 2 VONK.

Geef een reactie