Geroosterde bloemkoolsoep

Proef de herfst! Dit is echt een heerlijke soep voor deze tijd van het jaar! Lekker verwarmend en goed voor je weerstand. Doordat je de bloemkool eerst in de oven roostert krijgt hij meer smaak en voeg je ook al extra warmte toe. Dubbel lekker dus! Makkelijk te maken en de volgende dag eigenlijk nog lekkerder dus maak een grote pan en geniet.

Bloemkool is een witte groente. Witte groenten bevatten veel specifieke stoffen die ons in de herfst beschermen tegen kou en onze longen sterker maken. Geniet van het maken van het gerecht en zeker van het eten, samen met vrienden en familie. Vier de herfst!

De basisingredienten

Lekker roosteren in de oven

De andere smaakmakers

Heerlijke groentebouillon

De pan met liefde 🧡

Ingrediënten 

  • 1 bloemkool
  • 1 (witte) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (zoete) aardappel
  • Handje spinazie
  • Handje fijngesneden peterselie

 

  • 3 eetlepels kokos- of olijfolie
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Snufje zout en zwarte peper
  • 1 liter groentebouillon (mag van een blokje 😉)
  • Kokosmelk
  • Verkruimelde geitenkaas of geraspte parmezaanse kaas

Hoe te maken?

Verwarm de oven op 220 graden.

  1. Was de bloemkool en laat hem goed uitlekken.
  2. Snijd de bloemkool in stukken en doe de stukken in een ruime kom en voeg de olie met de cayennepeper, zout en peper toe en meng door elkaar.
  3. Leg de bloemkool op de bakplaat (met bakpapier) en rooster voor ongeveer 20 minuten.
  4. Snijd intussen de ui en de aardappel in stukjes.
  5. Fruit de ui aan in de pan zodat hij mooi glazig wordt. Laat het teentje knoflook ook een paar minuten meerruiten en haal daarna uit de pan.
  6. Leg de laatste 5 minuten de aardappel bij de bloemkool in de oven voor een extra lekkere volle smaak.
  7. Giet de bouillon met een scheut koksmelk bij de ui in de pan en doe de geroosterde bloemkool en aardappel erbij. 
  8. Laat 10 minuten pruttelen.
  9. Gebruik de staafmixer om er een lekkere gladde soep van te maken.

Extra liefde toevoegen: Meng de spinazie en de peterselie samen met wat olie tot een mooie pesto.

Serveer de soep met de spinaziepesto en de verkruimelde geitenkaas of geraspte parmezaanse kaas en een scheutje olie.

Eet er lekker wat (spelt)brood of crackers bij.

Verwarm jezelf, geniet en proef de herfst! Salute! 🍷🍷

Ook lekker met ......

Dit recept is ook super lekker met geroosterde pompoen, zoete aardappel en een klein beetje gember.  En probeer ook eens broccoli met knolselderij, echt een aanrader! Ga lekker los en maak je eigen heerlijke variaties. Wij vinden het leuk als je ze met ons deelt!

Geef een reactie