Bielers broth

courgette voor Bieler's Broth

Dit is een recept dat je helpt bij het herstellen van jouw alkalische reserves en het verbeteren van je leverfunctie. Daarom is het een perfect ‘gerecht’ om jouw lente detox te doen op een ‘zachte’ manier. 

Dr Henry Bieler

Dr. Henry Bieler was een prominente ‘Amerikaanse arts voor de Hollywood-sterren’. Hij werd algemeen erkend als een pionier op het gebied van alternatieve geneeskunde die op voeding gebaseerde therapieën gebruikte om verschillende ziekten te genezen of onder controle te houden. Dus zonder de wereld van de farmaceuten maar puur door dat wat de natuur te bieden heeft. Een van zijn bekende recepten is de Bieler’s Broth, een zeer effectieve ontgiftende en reinigende groentebouillon.

Bieler’s Broth is een geweldig recept om het lichaam te alkaliseren, de lever te ondersteunen en nuttige voedingsstoffen te leveren. 

 

De Bieler’s bouillon is groen en de kleur die bij de lente hoort. Alle ingrediënten van deze heerlijke soep zijn groen. Geniet van het maken van het gerecht en zeker van het eten. Vier de lente!

Ingrediënten 

 • Courgette
 • Sperziebonen
 • Bleekselderij
 • Peterselie
 • Extra vergine olijfolie of ongezouten biologische boter
 • Schoon gevisualiseerd water

Hoe te maken?

Het is een super simpel recept.

 1. Snijd de courgette, de sperziebonen (het liefst vers) en de bleekselderij  in gelijke stukken. Hak naar inzicht de bleekselderij misschien ietsje kleiner (dat maakt het minder vezelig)
 2. Stoom deze groenten zacht boven het water. Of kook het in een klein laagje water.
 3. Vul de blender voor de helft met groenten met het water waarin je het hebt gestoomd (gekookt). 
 4. Voeg een klein handje fijn gehakte rauwe peterselie toe. 
 5. Mix het tot een door jouw gewenste consistentie.
 6. Voeg dan een kleine hoeveelheid van de extra vergine olijfolie toe of de boter. Dat maakt het lekker smeuïg.
 7. Als je wilt kan je naar eigen smaak nog wat variëren met knoflook, ui, cayennepeper, gember of kruiden zoals kurkuma of komijn. een pannetje en rooster het amandelschaafsel

Serveer het in een leuk bord zodat het extra speciaal voelt.

Eet dit voor minimaal 1 dag in de ochtend, middag en avond. Het beste resultaat is bij 3 dagen.

Ontwaak jezelf en geniet van de lente! Salute!

Ook lekker met ......

Je kan in de recept heel makkelijk variëren met kruiden die je in de tuin hebt staan. Maar probeer ook eens wat jonge erwtjes toe te voegen als extra garnering of gebruik in plaats van de courgette een keertje venkel. 

Probeer lekker uit!!

Geef een reactie