Bewegen geeft energie

MEER ENERGIE DOOR JOUW UNIEKE BEWEEGPATROON

Na de introductie van de 8 energie elementen in het 2VONK! Octogram (lees het hier nog eens na), is het tijd voor het derde element.

We zijn begonnen met het element DOELEN STELLEN daarna VOEDING en nu het element BEWEGEN.

Bewegen zit in onze genen, bewegen hoort bij ons als mens. Dus of je nou een “hekel” hebt aan sport of dat je niet te stoppen bent, ieder mens heeft behoefte aan beweging. De juiste mate en vorm van beweging bevordert je welzijn én het is een hele belangrijke bron van energie.

In ons 2VONK Octogram is bewegen één van de acht energie-elementen. Waarom is bewegen zo belangrijk voor onze vitaliteit en wat voor misvattingen bestaan er allemaal over bewegen? 

Laat je niet afschrikken!

Laat je niet afschrikken als je geen “sporter” bent: daar gaat het niet om. Bewegen gaat juist over jouw dagelijkse beweging. Bewegen gaat over de vorm, de manier en de frequentie van het inzetten en gebruiken van jouw fysieke lichaam. Dit lichaam heb je nodig om de dingen te kunnen doen die jij graag wilt doen in je leven. In andere woorden: ieder mens heeft een uniek beweegpatroon dat ervoor zorgt dat jij de optimale energie ervaart. Van welke vorm van bewegen krijg jij energie? En ben je je bewust van de momenten dat je lichaam rust nodig heeft en je dus je lichaam juist niet moet pushen?

Bewegen is fijn, is leuk en voelt lekker, het is een hele natuurlijke ‘bezigheid’. Soms voelen we weerstand om “te starten” om “op gang” te komen. Achteraf voelen we ons bijna altijd heel voldaan en energiek. Dit is zowel na het schoonmaken van je huis, na een uurtje tuinieren of na een lekkere lange wandeling. Waarom vinden we het dan toch soms lastig om te doen? Uiteraard verschilt dit per persoon. Enkele factoren die hierbij van invloed zijn: prioriteiten stellen, wilskracht, gewoonte én mindset.

You love it or you hate it?!

Er bestaan veel verschillende overtuigingen over bewegen en sporten. Sommige mensen zijn opgevoed met veel beweging: continue op pad, altijd bezig en veel sporten. Deze categorie van mensen kan hier in doorslaan en zo’n sterke overtuiging hebben om te “moeten” bewegen dat stilzitten en tot rust komen geen optie is. En ook rust is belangrijk voor ons, daar gaan we het een andere keer nog uitgebreid over hebben want alles draait om harmonie en balans. Aan de andere kant zijn er mensen die van jongs af aan minder bewogen hebben en wellicht een overtuiging hebben opgebouwd dat alles al snel “zwaar” en vermoeiend is. Dat ze het toch niet kunnen. Zij kunnen bewegen zien als een verplichting om “gezond” te blijven of misschien alleen noodzakelijk voor kosmetische, uiterlijke, redenen.

Fysiek én mentaal

Bewegen wordt vaak gelinkt aan onze fysieke gezondheid. Natuurlijk is bewegen belangrijk om je lichaam soepel te houden, je bloedtoevoer te reguleren, je organen te voeden en om je gehele metabolisme in stand te houden. Hoewel dit een erg belangrijke reden is om te bewegen is dit niet de enige reden. Bewegen is namelijk essentieel om jezelf mentaal en emotioneel, te ontwikkelen. Zo stimuleert bewegen de zuurstof toevoer naar je hersenen waardoor je beter kunt focussen en studeren. Door bewegen worden er allerlei stofjes aangemaakt in onze hersenen waar je ‘blij’ van wordt. Bewegen helpt je letterlijk om je hoofd ‘leeg te maken’. Een juiste hoeveelheid bewegen zorgt ook voor een goede nachtrust. Dit zijn slechts een paar voordelen van bewegen.

Nieuwsgierig? Pak de regie en doe mee!

Ben je nieuwsgierig hoe bewegen je hele welzijn kan bevorderen? Wil je meer leren over hoe “bewegen” jouw energieniveau kan verhogen? Meld je dan aan voor de 2VONK beweeg-challenge. En nee, je hoeft geen sporter te zijn om mee te doen, juist niet! Want we nemen je mee met verrassende experimenten en weetjes zodat jij je eigen beweegpatroon gaat ontdekken waarbij jij je VONK voelt stralen en alle energie van de wereld hebt!

HET 2VONK! ENERGIE OCTOGRAM

Bewegen is 1 van de 8 elementen die wij bij 2VONK! hebben geïdentificeerd als echte energiegevers. Naast bewegen dragen de volgende elementen ook bij aan jouw 100% VONK!: Voeding, Mindset, Ademhaling, Slaap, Contact met de natuur, Koude exposure en Doelen stellen. Stay strong, stay healthy, stay happy! Let’s VONK!

Deel dit met iedereen die wat extra energie kan gebruiken.

Wij zijn Marieke en Alexandra en wij delen de passie om mensen te inspireren en de magie van de universele energie te laten ervaren.

Geef een reactie