6 tips voor een energieke zomer

Yes, het mooie warme weer komt eraan!! Hoe zorg je nu dat je optimaal kunt genieten van die lange zonnige zomerdagen? Deze zes energieke zomertips gaan je helpen!

We ontvangen in deze periode de meeste hoeveelheid licht, de meeste energie van de zon☀️. We voelen ons extra actief en hebben zin in dat feestje, in die barbecue en dat heerlijke verkoelende rosé-tje. Vaak lijkt het in de zomer alsof de energie niet opkan.  Hierdoor ontstaat er een risico dat je onbewust zoveel energie verbruikt dat je jezelf uitput.

Wij hebben een paar tips voor je zodat je vol kan gaan genieten van deze zomer.

Summer, here we come!! ☀️🔥❤️✨

Sta op met de zon

Pas je ritme aan en beweeg mee met het seizoen. Word wakker met de zon. Neem een extra lange pauze (tussen 12.00u en 15.00u) terwijl je geniet van een heerlijke lunch in de schaduw. Neem echt de tijd om te ontspannen, te genieten, de vreugde te voelen.

Ga naar buiten om te genieten van de mooie ochtenden en de zwoele lange zomeravonden.

Draag lichte kleding in witte, blauwe en groene tinten

Gun het jezelf om kleding te dragen van lichte materialen zoals puur katoen, zijde, bamboe, hennep of linnen. Deze materialen houden je koel en voeren de overboden warmte makkelijk af. Kies voor zachte lichte tinten zoals wit, beige, blauw en groen. Verkoelende kleuren die je helpen om het ‘vuur’ dat al voldoende aanwezig is in de zomer te balanceren.

Neem je drankjes niet ijskoud

De neiging op een mooie warme zomerdag is om ijskoude drankjes met extra ijsklontjes te drinken of om vaker een ijsje te nemen. Eigenlijk is het beter om je drankje helemaal niet ijskoud te drinken en om geen ijsje te nemen. Het is beter voor je lichaam om je drankje niet ijskoud te drinken. De koude zorgt ervoor dat je onbewust je poriën sluit waardoor je de warmte juist in je lichaam houdt in plaats van dat je je lichaam afkoelt. Door de koude kan je maag zijn werk niet meer goed doen en je spijsvertering kan zelf helemaal tot stilstand komen.

Maak kleurrijke salades en drink kokoswater

De zomer is het seizoen van overvloed! Er is zoveel lekkers te krijgen, zoveel kleurrijke groenten en fruit. Probeer zo min mogelijk extra warmte toe te voegen aan je gerechten. Vermijdt te lang koken, bakken, grillen, stomen. Als je je groenten en fruit rauw kan verwerken heeft dat zeker de voorkeur. Verwerk komkommer, munt, watermeloen, citroenen , limoen  en kamille in je gerechten, deze producten zijn lekker verkoelend.

Als je het té warm krijgt in de zomer probeer dan tijdelijk wat te minderen met koffie, rood vlees, noten, hete kruiden en eieren. 

Voel passie en vreugde

Zomer is het seizoen van passie, van vreugde, van liefde. In de Chinese filosofie is het element vuur gekoppeld aan de zomer en aan ons hart. Het hart wordt gezien als de keizer van het vuur. De warmte, de liefde, de hitte, lachen en vreugde horen daarbij, net als je verbonden voelen met het grotere geheel. Maak contact met je hart en verbind je met de wereld om je heen. 

Baden in verkoelend maanlicht

In de zomer kan je extra genieten van het verkoelende effect van maanlicht. De zon en de maan zijn als yang en yin. De zon verwarmt en de maan verkoelt. Zeker in de zomer waar de zon op haar krachtigst is, is het een cadeautje om te ‘baden’ in verkoelend maanlicht. Dit kan extra goed rondom de dagen van volle maan:  3 juli, 1 augustus en 31 augustus. Misschien kan je zelfs een nachtje buiten slapen om te zorgen dat je deze zomer niet meer vergeet! 

Deel deze tips en tricks met iedereen die wat extra energie kan gebruiken.

Ik lees graag als eerste de nieuwe blog van 2 VONK.

Geef een reactie